Erik van Muiswinkel veilt pietenschoenen na kankertweet

Redactie

Cabaretier Erik van Muiswinkel, die sinterklaasvierders domme kankerlullen vindt, gaat de schoenen veilen die hij tien jaar lang heeft gedragen in zijn rol als Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal. Aan tafel bij RTL Late Night vertelde Van Muiswinkel dat hij het handgemaakte schoeisel wil verkopen en de opbrengst aan een goed doel wil schenken.

Erik van Muiswinkel hoopt dat zijn schoenen minimaal tweeduizend euro opbrengen. Het verkoopbedrag wil de cabaretier, waarschijnlijk als damage-control, schenken aan het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Dit ziekenhuis is gespecialiseerd in de behandeling tegen kanker, de ziekte waarmee de matig grappige maar ernstig verzuurde racist die jarenlang voor geld blackface deed, maar al te graag vloekt

Van Muiswinkel maakte vorige week bekend te stoppen als Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal omdat hij vindt dat de NTR afscheid moet nemen van Zwarte Piet in zijn huidige vorm. Eerder werd van Muiswinkel al aangeklaagd wegens zijn racistische vertolking van Hoofdpiet. De kinderen die elk jaar het Sinterklaasjournaal kijken zijn in zijn mening totaal onbelangrijk, blijkbaar.

Erik van Muiswinkel veilt pietenschoenen
Erik van Muiswinkel veilt pietenschoenen (Foto: BuzzE)