Bokster Fontijn naar Olympische Spelen

heywoodu

Bokster Nouchka Fontijn heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. De Nederlandse haalde op het WK in Astana de halve finales in de klasse tot 75 kilogram en dat betekent dat haar laatste poging om een olympisch startbewijs te veroveren succesvol bleek. 

In de kwartfinale stond Fontijn tegenover de Française Erika Guerrier. Beiden begonnen bijzonder fel aan het duel, waar de eerste ronde door twee van de drie juryleden aan Guerrier werd gegeven. In ronde twee nam Fontijn het echter over en ze kreeg die ronde dan ook unaniem toegewezn, net als ronde drie. 

Na de vierde en laatste ronde rende de Nederlandse direct naar haar hoek om aan haar coach te vragen "Heb ik het? Heb ik het?!". Daar moest ze nog heel even op wachten, maar een minuutje later werd Fontijn als winnares aangewezen: ook de vierde ronde viel in haar voordeel uit en dus mag ze zich op gaan maken voor de Olympische Spelen. Uiteraard moet er wel eerst nog een WK afgemaakt worden. In de halve finales neemt Fontijn het daarin op tegen Li Qian uit China of de Britse Savannah Marshall.