Kojima is klaar met machismo

PoeHao

De geestelijk vader van Metal Gear Solid Hideo Kojima is hard bezig zijn studio Kojima Productions op te zetten. Omdat hij met zijn Konami-verleden wil breken en op een andere manier wil werken, heeft hij een wereldtour langs verschillende gamestudio’s gemaakt. Dat maakte voor Kojima duidelijk dat hij af wil van machismo binnen zijn studio.

Hideo Kojima In de Japanse studio’s heerst volgens Kojima een machocultuur, waar mannen van middelbare leeftijd op militaire wijze bevelen geven aan het personeel. Toen hij bij Media Molecule in Londen op bezoek was, viel het grote aantal vrouwelijke medewerkers hem op. Hij voelde zich meteen op zijn gemak. Jawel, dit is dezelfde persoon die poppetjes aanprees met kneedbare memmen. Mensen kunnen veranderen.

In Stockholm maakte Kojima kennis met DICE en hun arsenaal aan koffiezetapparaten en magnetrons. DICE heeft 40 magnetrons en dat heeft indruk gemaakt op de Japanner. Kojima wil daarnaast niet meer dan 100 mensen in zijn studio hebben. Volgens hem wordt de communicatie steeds moeizamer met meer mensen in het team.

Kojima Productions logo