Zlatan helpt PSG aan Coupe de France

Redactie

In zijn allerlaatste wedstrijd in het shirt van Paris Saint-Germain vertolkte Zlatan Ibrahimović zaterdagavond in hoofdrol in de finale van de Coupe de France. Olympique de Marseille en PSG stonden tegenover elkaar in Stade de France. Het werd 2-4.

Al na drie minuten was het raak voor de Parijzenaars. Blaise Matuidi kon afronden op aangeven van Ángel Di María: 0-1. Negen minuten later was het al weer gelijk toen Florian Thauvin de 1-1 maakte. Nog voor rust dacht PSG weer op voorsprong te komen, maar Marseille werd geholpen door de scheidsrechter. Thauvin hield de bal met zijn hand tegen op een schot van Ibrahimović, maar het ontging Clement Turpin en dus was het bij rust 1-1.

Twee minuten na rust mocht Ibrahimović aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet 1-2. Weer tien minuten later stond hij aan de basis van de 1-3. Met een mooie pass bediende de Zweed ploeggenoot Edinson Cavani die Steve Mandanda voor de derde keer wist te passeren.

In de slotfase van de wedstrijd werd er nog twee keer gescoord. Ibrahimović bracht zijn ploeg eerst op 1-4 en Michy Batshuayi deed vervolgens nog wat terug door voor de 2-4 eindstand te zorgen.

Zlatan: "Ik schop tegen een cornervlag" (PRO SHOTS/Panorametic)
Zlatan: "Ik schop tegen een cornervlag" (PRO SHOTS/Panorametic)