Bayern München pakt DFB-Pokal na strafschoppen

Redactie

Bayern München heeft na strafschoppen de DFB-Pokal gewonnen. In 120 minuten werd er niet gescoord, waarna de ploeg van trainer Pep Guardiola de strafschoppen het beste nam.

De eerste helft in de Duitse bekerfinale was vooral een tactisch steekspel. Borussia-trainer Thomas Tuchel besloot met vijf verdedigers te beginnen en Bayern had het daar aanvallend moeilijk mee. In de eerste helft waren en weinig kansen te noteren waardoor het bij rust nog 0-0 was.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging Bayern nadrukkelijk op zoek naar de treffer en was er ook dichtbij. Franck Ribéry nam het doel van Roman Bürki onder vuur, maar de Dortmund-doelman hield de Fransman van scoren af.

Aan de wedstrijd van Mats Hummels kwam vroegtijdig een einde. De verdediger, die zijn laatste wedstrijd voor Dortmund speelde en komende zomer de overstap naar Bayern maakt, moest zich met krampverschijnselen twaalf minuten voor tijd laten vervangen. Kort voor tijd had Pierre-Emerick Aubameyang de 0-1 op zijn schoen voor Dortmund. De Gabonees had de bal voor het intikken na een lage voorzet van Marco Reus, maar zijn schot ging over, waardoor het 0-0 bleef en er zodoende verlengd moest worden.

In de eerste helft van de verlenging waren de mogelijkheden schaars. Henrikh Mkhitaryan was gevaarlijk via een uitbraak, maar de poging van de aanvallende middenvelder ging voorlangs het doel van Manuel Neuer. David Alaba dacht in de tweede helft van de verlenging de score te openen, maar vond Bürki op zijn weg na een slimme cornervariant van Bayern. In honderdtwintig minuten werd er helemaal niet gescoord, waardoor strafschoppen noodzakelijk waren om de DFB-Pokal-finale te beslissen.

Nadat de eerste twee strafschoppen benut werden, bracht Neuer redding op de inzet van Sven Bender. Nadat Robert Lewandowski raak had geschoten was de stand na vier strafschoppen 2-1. Sokratis Papastathopoulos en Joshua Kimmich misten vervolgens allebei.

Aubameyang, Thomas Müller en Marco Reus schoten raak waardoor Douglas Costa de wedstrijd kon beslissen. De Braziliaan schoot raak en bracht Bayern de DFB-Pokal en Pep Guardiola een prijs bij zijn laatste wedstrijd als trainer van Bayern.

Pep Guardiola op de schouders bij zijn laatste wedstrijd in dienst van Bayern. (PRO SHOTS/Witters)
Pep Guardiola op de schouders bij zijn laatste wedstrijd in dienst van Bayern. (PRO SHOTS/Witters)