Zeer zware crash Formule 3 Red Bull Ring

heywoodu

De eerste race van het weekeinde in het Europees kampioenschap Formule 3 op de Red Bull Ring in Oostenrijk is zaterdagochtend opgeschrikt door een loodzware crash. De Chinees Zhi Cong Li lijkt daarbij het grootste slachtoffer, hoewel nog niks bekend is over zijn toestand.

Zo'n zeven minuten voor het einde van de race kwam de Amerikaan Ryan Tveter in de problemen. Hij spinde het grind in en draaide weer terug de baan op, maar met bijzonder weinig snelheid. Door de stofwolken achter hem kon zijn teamgenoot Cong hem niet zien en de Chinees knalde met volle snelheid achterop de wagen van zijn Carlin-teamgenoot.

Cong vloog meters hoog de lucht in, draaide rond en eindigde met een harde klap in het grind. Tveter werd snel weer gesignaleerd buiten zijn auto, hoewel de Amerikaan er erg verdwaasd bij liep en even later zelfs niet op eigen benen kon blijven staan. Ook de Braziliaan Pedro Piquet kwam nog door het beeld vliegen, maar hij lijkt er relatief goed vanaf gekomen te zijn. 

Update 12.08 uur

Volgens de eerste, onbevestigde berichten zou Li 'alert en bij bewustzijn' zijn. Tveter zou enkele lichte verwondingen aan de crash over hebben gehouden, terwijl Piquet met de schrik vrij is gekomen.