Nieve wint etappe in Giro

Mexicanobakker

De dertiende etappe in de Giro d'Italia is gewonnen door de Bask Mikel Nieve Iturralde. De Bask was de sterkste van een grote kopgroep in de bergachtige rit en wist zijn naaste belager Giovanni Visconti ruim voor te blijven. De Italiaan in Spaanse dienst wist op zijn beurt een goede zaak te doen voor het bergklassement en dichterbij te komen aan Damiano Cunego, die leidt in dat klassement.

In de groep der favorieten gebeurde niet veel, ondanks wat pogingen tot aanvallen van Alejandro Valverde en Vicenzo Nibali. Onder andere Andrey Amador en Ilnur Zakarin hadden het lastig, maar doordat de aanvallen niet echt doorgezet werden konden zij de etappe zonder schade uitrijden. Voor rozetruidrager Bob Jungels was dit anders: Zijn goede dagen waren geteld en het verschil tussen hem en de echte klimmers werd duidelijk, zodoende moest hij de groep der favorieten laten gaan.

Hierdoor mocht Amador zich in het roze hijsen. Nibali pakte bij de sprint op de streep nog vier bonificatieseconden door als derde te eindigen achter Nieve en Visconti, en ging zo Valverde en de Nederlander Steven Kruijswijk, die er opnieuw goed bij zat, voorbij. Kruijswijk blijft dus vierde in het algemeen klassement.