Den Bosch en SCHC naar Champions Cup-finale

Stefan (sportfreak)

De finale van de Champions Cup, de vrouwelijke tegenhanger van de Euro Hockey League, wordt een Nederlands onderonsje. Den Bosch en SCHC nemen het maandag tegen elkaar op.

Den Bosch klopte vandaag in de halve finale in Bilthoven UHC Hamburg. De Duitsers kwamen na zes minuten nog wel op een 0-1 voorsprong dankzij Marleen Müller, maar een kwartier later was de stand al 3-1 voor Den Bosch. Maartje Paumen zorgde met een benutte strafcorner en twee benutte strafballen voor een hattrick. Na rust kwam Hamburg nog wel terug tot 3-2, maar de aansluitingtreffer zat er niet meer in. Twee doelpunten van Liedewij Welten bepaalden de eindstand op 5-2.

SCHC, dat het thuisvoordeel heeft dit weekend, had het moeilijk tegen Club de Campo uit Madrid. In de eerste helft kreeg het genoeg kansen, maar gescoord werd er niet. Vlak na rust bracht Xan de Waard SCHC op voorsprong. In de slotfase waren de Spaanse dames nog dicht bij de gelijkmaker toen Caia van Maasakker 'tennissend' een bal van de lijn haalde, waarna bij de strafcorner keepster Maartje Cox haar stick adequaat gebruikte en de finale veiligstelde.

De finale is een herhaling van die van vorig jaar. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2 en pakte SCHC na shoot-outs de Europese titel.