VfB Stuttgart degradeert naar 2. Bundesliga na nederlaag tegen VfL Wolfsburg

Redactie

VfB Stuttgart is voor de tweede keer in de clubhistorie gedegradeerd uit de Bundesliga. VfL Wolfsburg gaf de vijfvoudig landskampioen het laatste zetje: 3-1.

Stuttgart eindigde na de landstitel in 2007 nog vier keer bij de beste zes, maar daarna ging het bergafwaarts. De laatste drie jaar eindigde de ploeg nooit hoger dan de twaalfde plek. De tweede degradatie uit de historie van de club (na die in 1975) werd zaterdagmiddag een feit.

Vorig seizoen behoedde Huub Stevens Stuttgart op de laatste dag voor degradatie, nu slaagde Jurgen Kramny daar niet in. Hij werd in november de opvolger van de ontslagen Alexander Zorniger. Vorige week bestormden fans boos het veld nadat Stuttgart tegen Mainz een 1-0-voorsprong weggaf (1-3 verlies).

Tegen Wolfsburg was al snel duidelijk dat er geen zicht was op een stunt. Maximilian Arnold zorgde al na tien minuten voor de 1-0. Na een halfuur zorgde Andre Schurrle voor de 2-0. In de tweede helft geloofde Stuttgart er niet meer in. Filip Kostic kreeg nog wel een goede mogelijkheid om iets terug te doen, maar faalde. Daniel Didavi maakte nog wel 2-1, maar dankzij de 3-1 van Schurrle kwam de spanning nooit meer terug.

Daardoor eindigde het dramajaar van Stuttgart in een degradatie. Wolfsburg eindigt op plek acht, zonder Europees voetbal.

Spelers van Stuttgart druipen af na degradatie. (PRO SHOTS/Witters)
Spelers van Stuttgart druipen af na degradatie. (PRO SHOTS/Witters)