Duitse zwemsters te dun: geen Olympische Spelen

Peterselieman

Duitsland zal tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro geen estafetteploeg inzetten op de 4x100 meter vrije slag. De reden hiervoor mag zeer opmerkelijk genoemd worden: de bondscoach vindt de vier zwemsters te dun.

Annika Bruhn (23), Anna Dietterle (19), Helen Scholtissek (19) en Paulina Schmiedel (23) hadden in Brazilië voor Duitsland de kastanjes uit het vuur moeten halen en het de wereldtop lastig moeten maken, maar zullen in plaats daarvan thuis in het zwembad en in het krachthonk te vinden zijn.

Bondscoach Henning Lambertz is duidelijk in zijn standpunt. "In vergelijking met de wereldtop zien onze meisjes eruit als dunne modellen, en niet als sportvrouwen. Ze zijn niet in staat om de beoogde tijden te zwemmen, daarvoor ontbreekt hen eenvoudig de kracht. Omdat ze niet met hun concurrentes kunnen wedijveren, heeft het geen zin om hen te selecteren voor Rio."

Zwemster Scholtissek is in ieder geval niet blij. "Ik heb dit jaar wekelijks tien uur in het krachthonk doorgebracht en er keihard gewerkt. Ik sta pas bij het begin van mijn carrière. Voor mij is het onmogelijk om er nu al uit te zien als de topzwemsters." Dit beaamt ook collega Dietterle in Bild. "Ik vind het oneerlijk om ons figuur te vergelijken met die van de wereldtoppers. Die zijn allemaal vijf of zes jaar ouder en op het hoogtepunt van hun carrière."