Golfer Leishman niet naar Spelen uit angst zika

heywoodu

Golfer Marc Leishman heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. De 32-jarige Australiër is bang dat zijn vrouw het zika-virus oploopt. Ze werd vorig jaar getroffen door een levensbedreigende infectie en is daar nog altijd niet helemaal van hersteld.

Leishman is de nummer 35 van de wereld en werd vorig jaar op The Open gedeeld tweede. Op de olympische ranglijst stond hij op de zestiende plek als tweede Australiër, doordat Adam Scott - de mondiale nummer zeven - zich eerder al afmeldde. Wereldranglijstaanvoerder Jason Day is vooralsnog wel van plan om Australië op de Spelen te vertegenwoordigen. Marcus Fraser, de nummer 63 van de wereld, zou eventueel de tweede Australiër in Rio kunnen worden.

Eerder meldden onder meer voormalig topper Vijay Singh uit Fiji en de Zuid-Afrikaanse toppers Charl Schwartzel en Louis Oosthuizen zich al af. Golf staat in Rio voor het eerst sinds 1904 weer op het olympisch programma, maar nog niet elke topper is overtuigd van de toegevoegde waarde. Overigens hoeft dat nog zeker niet het einde van het olympisch golf te betekenen, want de terugkeer van tennis op het programma van de Spelen kende in 1988 ook flink wat afwezige wereldtoppers.