'Prince had afspraak met verslavingsarts'

Redactie

Prince was van plan hulp te zoeken voor zijn vermeende pijnstillerverslaving. Een dag na zijn dood zou hij een afspraak met een gespecialiseerd arts hebben gehad, schrijft de Star Tribune.

Vertegenwoordigers van Prince hadden op 20 april, de dag voor zijn dood, dokter Howard Kornfeld ingeschakeld vanwege een 'medische noodsituatie'. Kornfeld kon echter niet direct zijn agenda voor hem leegmaken en stuurde op 21 april zijn zoon Andrew naar het huis van Prince. Hij was zelf van plan om de volgende dag alsnog te komen, zegt advocaat William Mauzy, die werkt met de Kornfelds, tegen de krant.

"Het plan was om snel zijn gezondheid te peilen en daarna een behandelplan op te stellen", aldus Mauzy. Het ging volgens hem om een missie om Prince' leven te redden. De hulp kwam echter te laat voor de zanger. Andrew Kornfeld zou een van de drie mensen zijn geweest die op het landgoed van Prince waren toen hij dood in een lift werd gevonden.

Sinds het overlijden van Prince duiken regelmatig verhalen op over zijn vermeende verslavingen. Zo zou hij behalve pijnstillers ook drugs hebben gebruikt.

'Prince had afspraak met verslavingsarts'
'Prince had afspraak met verslavingsarts' (Foto: BuzzE)