Viņales lijkt Yamaha wel te zien zitten

JimmyManna

Sinds Jorge Lorenzo bekend maakte volgend jaar Yamaha te verlaten ten faveure van Ducati, wordt er volop gespeculeerd over wie de vrijgenomen plek bij de Japanners in zal gaan nemen. Meest genoemd is zonder enige twijfel het Spaanse talent Maverick Viñales. De 21-jarige Catalaan rijdt momenteel voor Suzuki maar lijkt graag over te willen stappen naar Yamaha. "Ik wil snel duidelijkheid," zegt hij. "Lorenzo heeft zijn keuze gemaakt en nu is het belangrijk dat ik dat ook doe zodat ik me verder kan concentreren op de races."

Races als afgelopen weekend, helpen bij het maken van de beslissing. "Natuurlijk denk ik daar over na," zegt Viñales. "Als je ziet dat de Yamaha's één en twee worden en wij vijf en zes ga je daar wel over nadenken." De coureur stelt Suzuki dankbaar te zijn voor de kans in de MotoGP en vindt dat ze nog altijd stappen maken, maar zegt dat hij zal kiezen voor het team waar hij de meeste kans denkt te maken op het winnen van de wereldtitel. "Bij Suzuki streven we een mooie droom na, maar we moeten resultaten halen. Wanneer je geen resultaten haalt, is het fout."

"Als ik naar Yamaha ga krijg ik een kans om naast Valentino Rossi te rijden, wat heel belangrijk voor mijn loopbaan kan zijn. Bovendien stap ik dan op een motor die al top is. Ik moet de optie kiezen die voor mij het beste is." Afgaande op de woorden van Viñales, heeft hij zijn keuze inmiddels al lang gemaakt.