Sheila E blikt terug op afscheid Prince

Redactie

Sheila E kijkt met een goed gevoel terug op de afscheidsceremonie van Prince, op zijn landgoed Paisley Park in de staat Minnesota . "Het was erg somber. We hebben naar zijn nummers geluisterd. Het volume van de muziek stond erg zacht. Het was emotioneel om sommige nummers te beluisteren", vertelt de zangeres en drumster aan E! News.

"Na afloop zeiden we tegen elkaar dat we er wel weken hadden kunnen zitten of een maand om muziek van Prince te beluisteren zonder nummers te hoeven herhalen. Je kunt van geen andere artiest zeggen dat die zoveel muziek heeft gemaakt. Het was emotioneel, er was veel verdriet en rouw."

Sheila E, die samenwerkte met Prince, woonde de dienst zaterdag bij met onder anderen voormalig basgitarist van Prince Larry Graham en model Damaris Lewis. Buiten stonden fans. Aan E! News vertelt Sheila dat Prince dat absoluut had weten te waarderen. ''Ik denk dat hij blij was geweest. Ik denk dat fans deden wat hij van hen verwachtte, namelijk zijn muziek vieren. Hij hield van feestjes, van mensen vermaken. Je hebt geen idee wat hij voor mensen betekende. Ik denk dat hij het zich niet eens realiseerde."

Sheila E. hoopt dat de studio's van Prince een museum worden, een soort Graceland maar dan in Minnesota. Sheila E. werpt zich ook op als artistiek directeur van een muzikale herdenkingsceremonie die binnenkort wordt georganiseerd.

Sheila E blikt terug op afscheid Prince
Sheila E blikt terug op afscheid Prince (Foto: BuzzE)