Golfer Luiten ook tweede in China

Peterselieman

Golfer Joost Luiten heeft zijn goede vorm van de laatste weken bekroond met een tweede plaats bij het door slecht weer geteisterde Shenzhen International in China. Een week eerder in Spanje was de Nederlander ook al op plaats twee geëindigd.

Het toernooi in China had te kampen met slecht weer, waardoor het spel regelmatig stilgelegd moest worden. Onder lastige omstandigheden was Luiten gisteren geklommen naar plek twee, waarna hij vanochtend de slotronde af moest maken. Met een birdie op de slothole kwam de Nederlander uit op een totaal van 68 slagen voor de dag (-4) en 274 slagen (-14) voor het toernooi.

Luiten moest zijn tweede plek wel delen met de Zuid-Afrikaan Brandon Stone. De zege was echter voor de 22-jarige Zuid-Koreaan Lee Soo-min die voor de slotdag al aan de leiding ging en in zijn laatste ronde een aantal bogeys overwon om alsnog met 71 slagen (-1) en een totaal van 272 slagen (-16) te finishen.

Het is nog niet bekend hoeveel plaatsen op de wereldranglijst Luiten gaat stijgen met dit resultaat. Deze week speelt de Nederlander in Beijing het Volvo China Open.