Fabregas: "Ik was vergeten hoe ik moest voetballen"

Redactie

Cesc Fabregas verkeerde in een vormcrisis eerder dit seizoen onder Jose Mourinho. "Ik was vergeten hoe ik moest voetballen", aldus de middenvelder over zijn dieptepunt.

Waar Chelsea vorig seizoen nog de Engelse landstitel pakte, werd na een dramatische seizoensstart eerder gesproken over degradatie dan over titelprolongatie. De problemen waren groot eerder dit seizoen op Stamford Bridge. Na de 1-0 nederlaag tegen promovendus Bournemouth op 5 december, twee weken voor het ontslag van Mourinho, zat Fabregas met de handen in het haar.

"Na de wedstrijd tegen Bournemouth lag ik in bed en had ik het er over met mijn vrouw", zei Fabregas tegen Goal tijdens de Q&A bij de lancering van de nieuwe #choosetricks voetbalschoen in Londen. "Ik was vergeten hoe ik moest voetballen. Als ik de bal had wist ik niet wat ik er mee moest doen. Die twee of drie maanden vanaf november waren moeilijk, ik had geen zelfvertrouwen."

De komst van Guus Hiddink pakte goed uit voor Fabregas. Met de Nederlander aan het roer kwam de oude Fabregas weer tot leven. "In de laatste maanden is alles veranderd. Ik speel weer goed", aldus de 28-jarige Fabregas. "Het gaat er niet om hoe je valt, het gaat erom hoe je weer overeind komt. Dat is het belangrijkste."