Van Oostveen: "We willen met het Nederlandse voetbal terug naar waar we horen"

Redactie

KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft de ambitie om in 2026 met het Nederlandse voetbal terug aan de top te zijn. Op dit moment is het zo dat het Nederlands elftal afgezakt is naar plek zeventien op de wereldranglijst en de clubs vaak vroegtijdig uitgeschakeld worden in Europese competities.

"We hebben een stip op de horizon gezet richting 2026", vertelde Van Oostveen tegen de NOS. De algemeen- en technische directeuren van alle Betaald Voetbal Organisaties praten in Zeist over het plan van aanpak, de zogenaamde 'Hollandse School 2.0'. Speerpunten van onder andere Ruud Gullit, Co Adriaanse, Henk ten Cate en Willem van Hanegem zijn daarin uitgewerkt.

"We willen met het Nederlandse voetbal terug naar waar we horen en dat is in de top. We zien dat het internationale voetbal verandert: het is sneller en compacter. Daar moet je in mee. Als je daar met je eigen cultuur in mee kan gaan, is dat heel mooi. Maar het valt of staat met winnen. Om weer aan de top te komen, is tijd nodig."

"We hebben veel met mensen uit het buitenland gesproken, onder wie Arsène Wenger, Hij zei dat we jaren echt heel goed hebben gedaan, maar de laatste tijd wel een beetje hebben liggen slapen en daardoor nu achterlopen."