Siri 'verklapt' datum WWDC

Redactie

Apple heeft Siri dit jaar ingeschakeld om WWDC 2016 wereldkundig te maken. Wie aan Apples spraakassistent vraagt wanneer de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie is, krijgt als antwoord dat het evenement van 13 tot en met 17 juni wordt gehouden in San Francisco.

Tijdens WWDC worden ontwikkelaars op de hoogte gebracht van alle plannen die Apple voor het komende jaar heeft. Het evenement wordt afgetrapt met een keynote waarin het bedrijf ook niet-ontwikkelaars laat delen in alle nieuwe producten en diensten. Voor dit jaar wordt er onder meer nieuws over iOS 10 en Mac OS X verwacht. Verder gaan er geruchten dat Apple met nieuwe MacBooks komt en mogelijk 'iets gaat doen met Apple Music'.

Wat Apple precies in petto heeft voor muziekliefhebbers, is een raadsel, maar er wordt gesuggereerd dat het bedrijf muziek gaat aanbieden met een betere geluidskwaliteit. Die betere kwaliteit moet vooral tot haar recht komen in de nieuwe, nog aan te kondigen, iPhones. Apple wil volgens insiders afscheid nemen van de koptelefoonpoort en audio voortaan via de digitale Lightning-aansluiting laten lopen. Op softwaregebied wordt er ook vuurwerk verwacht. Zo wordt er gesproken over een compleet nieuw uiterlijk voor iOS en lijkt Mac OS X omgedoopt te worden in MacOS, de naam die het besturingssysteem voor 2000 ook al droeg.

Siri 'verklapt' datum WWDC
Siri 'verklapt' datum WWDC (Foto: BuzzT)