Dark Souls III patch 1.04 vandaag uitgerold

Wouter (2dope)

Ergens vandaag wordt patch 1.04 uitgerold voor het recent uitgekomen Dark Souls III. Ontwikkelaar From Software laat gedetailleerde informatie over de patch in het midden. Er wordt in de patch notes gesproken over 'performance adjustments' van verscheidene items, maar het is onbekend of het om 'buffs' of om 'nerfs' gaat.

De patch notes zijn als volgt:

  • Performance adjustment for Greatsword
  • Battle performance adjustment for Dancer’s Enchanted Sword and Winged Knight Twinaxes
  • Performance adjustments for Soul’s Greatsword and Farron Flashsword
  • Fix for issue where multiple items become impossible to use at Road of Sacrifices, Farron Keep, Cathedral of the Deep after clearing the game

De patch, waarvan 1.04 voor Xbox One en PS4 geldt en 1.03.1 voor pc, wordt uitgerold zonder downtime. Bij het opstarten van de game wordt gecontroleerd op updates en zal de patch opgehaald worden. Onduidelijk blijft dus of de genoemde wapens sterker worden, of juist afgezwakt.

Evenmin is bekend of het probleem met oneindige laadschermen ook opgelost wordt met de patch. In deze bug blijven spelers na doodgaan of tijdens reizen tussen bonfires een eeuwig laadscherm zien. Het laadscherm draait dan wel gewoon door, met om de 10 seconden een nieuw item, maar het spel gaat niet meer verder.

Dark Souls III kwam vorige week dinsdag uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk hier de FOK!-review.

Dark Souls III patch 1.04 vandaag uitgerold
Dark Souls III patch 1.04 vandaag uitgerold