Haas F1 maakt indruk op rivalen

JimmyManna

Het hagelnieuwe Haas F1-team heeft in diens eerste twee races enorm veel indruk gemaakt. Kopman Romain Grosjean werd in Melbourne zesde en een race later in Bahrein zelfs vijfde, waarmee het team inmiddels achttien punten vergaarde. De nauwe banden van Haas met Ferrari doen dan menig wenkbrauw fronsen, respect van rivaliserende teams is er wel degelijk. "Na de tweede wintertest dachten we dat ze geen bedreiging zouden vormen," zegt Toro Rosso-rijder Carlos Sainz.

Die mening heeft hij inmiddels bijgesteld. "Met name tijdens de afgelopen race in Bahrein waren ze indrukwekkend," gaat de Spanjaard verder. "Het is een nieuw team en wat ze doen is top. Het is ongelofelijk om te zien, opwindend, indrukwekkend, en precies wat F1 nodig heeft. Iedereen is verrast door hoe goed zij het doen. Ik hoop dat ik ze in de komende races achter me kan houden."  

Bij Force India zullen ze na een sterk slot van 2015 al helemaal niet verwacht hebben problemen te krijgen met Haas. Maar niets blijkt tot nu toe minder waar. Haas schittert terwijl Force India schuttert. "Ze hebben het super gedaan," zegt deputy teambaas Bob Fernley die het niet kan laten te wijzen op de innige band van Haas met Ferrari. "Haas is een Ferrari van september of oktober met andere kleuren. Dus dan moet het wel goed zijn." 

Toch is ook Fernley onder de indruk. "Het team heeft een goed budget, het wordt uitstekend gerund, het heeft twee prima rijders en een goed technisch pakket." Komend weekend in China mogen Force India en Toro Rosso andermaal een poging wagen om de nieuwelingen achter zich te houden.

Haas F1 maakt indruk op rivalen (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Haas F1 maakt indruk op rivalen (Pro Shots / Zuma Sports Wire)