Ibrahimovic: "Ik ben nog nooit beter geweest"

Redactie

Zlatan Ibrahimovic voelt zich met zijn 34 jaar beter dan ooit tevoren. Zijn mentaliteit is volgens hem de reden tot succes. De Zweedse aanvaller scoorde dit seizoen maarliefst 39 doelpunten in 42 wedstrijden en jaagt met PSG op vier prijzen dit seizoen. Dinsdagavond wacht de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester City. De heenwedstrijd in Parijs eindigde vorige week in 2-2.

"Ik ben nog nooit beter geweest", vertelde Ibrahimovic op de site van de UEFA. "De manier waarop ik me nu voel is beter dan ooit. Ik ben oud geboren en ik ga jong dood. Dat is hoe het eruit ziet. Ik waardeer de bijzondere momenten omdat ik denk dat alles in je hoofd zit. Het is een mentale kwestie."

"Je bent zo jong en fris als je denkt dat je bent en dat is wat ik dit seizoen bewezen heb, door de dingen te doen zoals ik ze doe. De leeftijd is slechts een getal. Je hoofd beslist hoe jong en hoe oud je bent. Dus dit jaar heb ik besloten dat ik heel jong ben."

Champions League ontbreekt nog

Ibrahimovic is inmiddels al uitgegroeid tot een PSG-legende, maar terwijl clubs van over de hele wereld erop gebrand zijn om hem deze zomer transfervrij vast te leggen, is er ook de mogelijkheid dat hij zijn verblijf in Parijs verlengt. De Champions League is de enige prijs die nog ontbreekt in zijn prijzenkast.

"Ik speel voor prijzen", vervolgde de spits. "Wat voor prijs ik ook kan winnen, ik zal alles doen wat er in mij zit om het te winnen. Absoluut. Dus als we kunnen, dan willen we het winnen. De spelers op het veld willen alles winnen. Dat is waarom we hier zijn, om te trainen, om te focussen, ons voor te bereiden en het te doen. Dus laten we eens kijken. Elke keer is het doel geweest om verder te komen, maar tot dusver zijn we niet verder gekomen."

PSG werd de laatste drie jaar in de kwartfinale uitgeschakeld. "Je kunt altijd wensen, maar je moet het in de twee te spelen wedstrijden laten zien. We zijn dit seizoen een beter team en we hebben dit seizoen meer ervaring. Het team is, laten we eens zeggen, een aantal jaar geleden hergeboren, het is meer gewend geraakt aan de kwartfinale."

Ibrahimovic: "Ik ben nog nooit beter geweest" (WikiCommons/Doha Stadium Plus Qatar)
Ibrahimovic: "Ik ben nog nooit beter geweest" (WikiCommons/Doha Stadium Plus Qatar)