Kwakje van de ideale man, dames?

qltel

Xytex is een commerciele spermabank waar je heel handig kunt selecteren van wat voor een donor het geleverde sperma komt. Zo kon je het sperma bestellen van ene Chris die bezig was aan zijn PhD in neurowetenschappen. Volgens zijn profiel was hij een gezonde en nette kerel.

26 families die sperma van de betreffende donor hebben afgenomen en daarmee 36 kinderen op de wereld hebben gezet wisten echter niet dat James Christian Aggeles (39) in werkelijkheid een schizofrene crimineel is die al heel wat dagen in de gevangenis heeft doorgebracht en is gediagnosticeerd met een bipolaire en narcistische persoonlijkheidsstoornis.

De families die van deze donor gebruik hebben gemaakt voelen zich nu flink genomen. Twee van hen hebben de spermabank aangeklaagd.

Xytex echter stelt niets verkeerd te hebben gedaan. Het bedrijf test op besmettelijke ziekten als HIV, hepatitis B en C en syfilis en er wordt ook een lichamelijk en psychologisch onderzoek uitgevoerd. Ook moeten donors een uitgebreide vragenlijst invullen over hun persoonlijke en medische verleden, Xytex gaat er vanuit dat donors dat eerlijk doen.