Eventbrite opent kantoor in Amsterdam

qltel

De Amerikaanse startup Eventbrite opent een fysiek kantoor in Amsterdam. Eventbrite-bestuurder Elsita Meyer-Brandt laat BuzzT weten dat ze grote kansen ziet op de Nederlandse markt en met een fysieke aanwezigheid hoopt ze meer aansluiting te krijgen op de lokale markt.

Om de 'Amsterdam-move' te vieren, heeft het self-service ticketing-platform een speciale actie voor klanten op poten gezet. De komende tijd hoeven Eventbrite-gebruikers alleen maar te betalen voor de advertentie zelf. Alle extra kosten neemt Eventbrite voor zijn rekening. In Nederland biedt Eventbrite straks plaats aan drie werknemers, daarmee is Nederland nog een relatief kleine tak van het bedrijf, dat wereldwijd zo'n 500 mensen in dienst heeft. Maar, zo benadrukt Meyer-Brandt, "er zit heel veel potentie in Nederland".

Eventbrite wil het organisatoren van evenementen zo eenvoudig mogelijk maken om de ticketverkoop af te handelen. Via Eventbrite kunnen kaartjes aan de man worden gebracht en het Amerikaanse bedrijf regelt vervolgens de hele rompslomp die doorgaans achter de kaartverkoop schuilgaat.

Innovatiehoofdstad
In 2015 heeft Eventbrite een stormachtige groei doorgemaakt. Van de wereldwijd inmiddels 200 miljoen verkochte tickets, werd de helft in 2015 verkocht. De totale waarde van de door Eventbrite verwerkte tickets bedraagt zo'n 5 miljard dollar, omgerekend zo'n 4,4 miljard euro.

Voor Amsterdam is de komst van Eventbrite een mooie opsteker en de timing is perfect. Afgelopen week werd Amsterdam uitgeroepen tot Europese hoofdstad van innovatie van 2016.

Eventbrite opent kantoor in Amsterdam
Eventbrite opent kantoor in Amsterdam (Foto: BuzzT)