Achtste titel Van Gerwen na zege op Van de Pas

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft vrijdag Players Championship 3 op zijn naam geschreven door  in de finale Benito van de Pas te verslaan. Het werd 6-3. Voor Mighty Mike was het alweer zijn achtste toernooizege van 2016. Voor Van de Pas was het zijn derde finale op de Pro Tour, maar is er nog niet in geslaagd een toernooi te winnen. 

Van Gerwen won donderdagavond met het twee na hoogste gemiddelde ooit op televisie van Robert Thornton. Vandaag zette hij zijn goede vorm door en won van Paul Nicholson, Mark Walsh, Jeffrey de Graaf, Simon Whitlock, Mark Webster en Robbie Green. Van de Pas wist Alan Tabern, Lee Evans, Ricky Evans, Chris Dobey, Peter Wright en Alan Norris te verslaan. 

In de finale kwam Van Gerwen naar 4-0 voor door een elf-, twee dertien- en een veertiendarter. Van de Pas kwam vervolgens terug tot 4-3, waarna Van Gerwen zich herpakte. Met een tiendarter en een dertiendarter kwam er 6-3 op het bord te staan. Van Gerwen haalde uiteindelijk een gemiddelde van 111,29 punten per beurt.

Het derde Player Championship leverde ook twee negendarters op. Adrian Lewis gooide in de eerste ronde in Barnsley al een negendarter en Alan Norris deed een ronde later hetzelfde. Er verschenen nog andere Nederlanders aan de oche. Jermaine Wattimena haalde de vierde ronde door te winnen van onder meer Jelle Klaasen. Jeffrey de Graaf en Jeffrey de Zwaan kwamen tot de derde ronde. Ron Meulenkamp, Dirk van Duijvenbode, Dick van Dijk en Jan Dekker wisten één ronde te winnen. 

Zaterdag en zondag staan respectievelijk Player Championship 4 en 5 op het programma. Opnieuw doen dan weer 128 darters mee met een prijzenpot van 75.000 Britse pond per toernooi. 

Uitslagen Players Championship 3 - vanaf achtste finales
Michael van Gerwen 6-2 Simon Whitlock
Mark Webster 6-5 Jermaine Wattimena
Robbie Green 6-5 James Wilson
Jame Robinson 6-5 Daryl Gurney
Peter Wright 6-5 Mervyn King
Benito van de Pas 6-2 Chris Dobey
Alan Norris 6-3 Steve Beaton
Michael Smith 6-2 Jonny Clayton

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-0 Mark Webster
Robbie Green 6-2 Jamie Robinson
Benito van de Pas 6-2 Peter Wright
Alan Norris 6-3 Michael Smith

Halve finales
Michael van Gerwen 6-1 Robbie Green
Benito van de Pas 6-3 Alan Norris

Finals
Michael van Gerwen 6-3 Benito van de Pas