Golfer Spieth grijpt direct leiding op Masters

Peterselieman

Golfer Jordan Spieth heeft al op de eerste dag van de Masters in Augusta de leiding gegrepen. De pas 22-jarige Amerikaan is titelverdediger bij de eerste major van het jaar en liep vannacht onder lastige omstandigheden een ronde van 66 slagen (-6).

Als enige van het hele deelnemersveld hoefde Spieth geen enkele bogey te incasseren. De nummer twee van de wereld sloeg zes birdies. De Nieuw-Zeelander Danny Lee en de Ier Shane Lowry volgen op twee slagen van de Amerikaan.

Nummer een van de wereld Jason Day leek lang op weg naar een goede score, maar de Australiër verprutste het op de laatste vier holes. Day had al een eagle en drie birdies op zijn naam staan voordat hij op de vijftiende na drie putts een bogey toe moest staan. Een hole later sloeg de Australiër de bal in het water en moest hij maar liefst drie slagen inleveren. Op de zeventiende moest Day wederom een slag toestaan, waardoor hij op 72 slagen (0) uitkwam. Rory McIlroy, nummer drie van de wereld, staat gedeeld negende met 70 slagen (-2).

Golfer Joost Luiten is in tegenstelling tot vorig jaar niet bij de Masters aanwezig. De Nederlander staat momenteel niet bij de beste vijftig op de wereldranglijst. In 2015 haalde hij in Augusta de cut overigens niet.