Bel een willekeurige Zweed

Monique Verlind (DJMO)

Fan van ABBA of Pippi Langkous? Of kom je graag bij IKEA en wil je meer weten over het thuisland van de meubelgigant? Bel dan nu 0031-852 085 000 (lokaal tarief!) en krijg een vrijwel volkomen willekeurige inwoner van Zweden aan de telefoon die je meer kan vertellen over Zweden dan een willekeurige website. 

De Zweedse VVV wil graag meer toeristen naar het land lokken en hoopt dat door het initiatief mensen nieuwsgieriger worden naar het land. Inwoners van Zweden kunnen zich via een speciale app aanmelden. Alleen mensen die deze app geinstalleerd hebben worden gebeld om de vragen van wildvreemden te beantwoorden.  

Een van de deelnemers, de 43-jarige Daniel uit Stockholm, vind het ontzettend leuk om te doen. Hij vertelt: "Ik krijg mensen uit heel Europa te spreken, en laatst belden ze ook uit de Verenigde Staten. Veel mensen zijn gewoon geïnteresseerd in hoe dit systeem werkt. Anderen willen echt wat over Zweden weten. Ik kreeg gisteravond een stel Franse jongens aan de lijn die zo stoned waren als een garnaal. Ze bleven maar giechelen en in half Frans/Engels vragen stellen. Kan ik ook wel om lachen hoor!"

 
#TheSwedishNumber