Douwe Bob als 6e bij voorronde Songfestival

Redactie

Douwe Bob is op 10 mei met het liedje Slow Down als zesde aan de beurt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Zweden. Dat heeft de organisatie van het liedjesfestijn vrijdag bekendgemaakt.

Die dag proberen achttien landen zich in Stockholm te plaatsen voor de finale, Finland is dan als eerste aan de beurt. Twee dagen later, op 12 mei, komen de andere negentien landen aan bod in de tweede voorronde, waaronder België als laatste. De finale is zaterdag 14 mei.

De 23-jarige Douwe Bob noemt de Nederlandse inzending een protestsong. Het nummer is volgens hem een oproep om wat langzamer te gaan in deze hectische wereld. Hij schreef Slow Down samen met Jeroen Overman en Matthijs van Duijvenbode. Vorige maand kreeg de zanger van NPO 3FM de Schaal van Rigter voor zijn zomerhit Sweet Sunshine.

Trijntje Oosterhuis
Vorig jaar in Wenen vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis ons land met het nummer Walk Along. Ze wist niet door te dringen tot de finale. Die werd gewonnen door de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw met het liedje Heroes.

Dit jaar gaat het systeem van stemmen op de schop. Tot nu toe werd het oordeel van de jury en dat van de kijkers gecombineerd tot één score, maar vanaf nu krijgen deelnemers punten van beide groepen. Door alle punten bij elkaar op te tellen, wordt de einduitslag bepaald.