Uber treft schikking van 25 miljoen dollar

Redactie

Taxibedrijf Uber heeft een schikking van 25 miljoen dollar getroffen in een civiele rechtszaak in Californië. Het taxibedrijf werd ervan beschuldigd misleidende informatie aan klanten te verstrekken over het checken van de achtergrond van de chauffeurs. Dit hebben openbaar aanklagers in Los Angeles en San Francisco bekendgemaakt, meldt Reuters vrijdag.

Uber moet 10 miljoen dollar binnen zestig dagen betalen. De rest hoeft Uber niet te betalen mits het bedrijf zich de komende twee jaar aan de voorwaarden in de overeenkomst houdt. "Het is een duidelijk signaal naar alle bedrijven en met name start-ups dat ze in hun zoektocht om snel marktaandeel te verwerven geen wetten mogen overtreden die bedoeld zijn om consumenten te beschermen."

Uber laat in een reactie weten blij te zijn dat de zaak is afgesloten. De zaak was in december 2014 aangespannen door de openbaar aanklagers in Californië. In de aanklacht stond eveneens dat Uber-chauffeurs op luchthavens werkten zonder vergunning. Chauffeurs in San Francisco rekenden vier dollar extra voor ritjes naar het vliegveld, zonder dat ze daarvan iets afdroegen aan de luchthaven.

Uber treft schikking van 25 miljoen dollar
Uber treft schikking van 25 miljoen dollar (Foto: BuzzT)