Jeroen moest John overhalen voor poppenshow

qltel

Jeroen van der Boom heeft John de Mol jarenlang aangespoord om eens een Nederlandse satirische poppenserie te maken. Vorig jaar kreeg hij zijn zin: de tv-maker ging overstag en ging met SBS 6 aan de slag met Wat een Poppenkast!. Het resultaat is vrijdag voor het eerst op televisie te zien.

"Jeroen is een vriend van me en hij komt eigenlijk al vijf jaar bij me langs om mij over te halen deze poppenshow te maken", zegt de Mol tegen BuzzE. De tv-maker betwijfelde echter zeer of zoiets in Nederland zou werken. Dat veranderde toen Jeroen een poppenmaker vond die wel mee wilde werken.

"We hebben toen twee poppen gemaakt: Joop van den Ende en Gerard Joling. Twee types die Jeroen heel goed na kan doen qua praten en karakter. En dat was helemaal niet verkeerd. Daarna is het balletje gaan rollen", legt de Mol uit.

TV-Kantine
Inmiddels zijn er 22 poppen gefabriceerd van Marco Borsato tot Johan Derksen en van René Froger tot het koningspaar. De karakters raken verzeild in allerlei korte scènes. Het lijkt dan ook een beetje op de TV-Kantine, aldus de Mol. "Het valt wel een beetje te vergelijken, ja."

Zelf heeft de Mol geen pop gekregen in het programma, wat hij overigens totaal niet erg vindt. "Dat is wonderbaarlijk genoeg ook nooit besproken. Ik ben waarschijnlijk te saai."

Kijkcijfers
Over de kijkcijfers wil de tv-producent niet speculeren. "De vrijdag is een moeilijke avond. Het programma moet een kans krijgen. En dat zal SBS ook zeker doen", denkt hij.

De eerste aflevering van Wat een Poppenkast! wordt vrijdag uitgezonden om 22.00 uur bij SBS6.

Jeroen moest John overhalen voor poppenshow
Jeroen moest John overhalen voor poppenshow (Foto: BuzzE)