Tweede seizoen voor Lucifer

Peter Breuls

Tom Ellis mag nog een seizoen langer de charmante duivel spelen. Dat blijkt uit het bericht dat Lucifer is verlengd met een tweede seizoen.

"We wisten dat we iets bijzonders hadden met Lucifer, met de innemende vertolkingen van Tom, Lauren [German, red] en de rest van de charismatische cast, de visueel verbazende look van Len Wiseman en de vertelkunsten van het Bruckheimer-team", verklaarde David Madden, president of entertainment bij Fox, in een persbericht.

Ook de andere nieuwkomer Rosewood, met Morris Chestnut in de hoofdrol, heeft van Fox een nieuw seizoen gekregen. "Bedenker Todd Hartman heeft een frisse, speelde draai gegeven aan het procedurele formaat, waardoor het warmte en wijsheid heeft gekregen, terwijl Morris, Jaina [Lee Ortiz, red] en de begaafde ondersteundende cast geweldige vertolkingen hebben opgeleverd."

Lucifer vertelt over de duivel, die zich verveelde als heerser van de hel en naar Los Angeles is verhuisd. Daar runt hij een pianobar en helpt hij de lokale politie met het oplossen van moordzaken, terwijl één van zijn broers probeert hem terug te laten keren naar de hel. In juli spraken we met Ellis, Lauren German en andere castleden en producers, waarvan je hier nog een verslag kunt lezen. In Rosewood speelt Chestnut een patholoog die ook de politie helpt met het oplossen van moorden.

Lucifer en Rosewood zijn beiden nog niet in Nederland bij een omroep of streamingdienst te zien.

'Lucifer is getting a second season'
De social media-accounts van Lucifer vieren het goede nieuws met de fans