Schreuder: "Ziyech kan de absolute top halen"

Redactie

Alfred Schreuder is overtuigd van de kwaliteiten van Hakim Ziyech. De huidige assistent-trainer van TSG 1899 Hoffenheim en middenvelder werkten een jaar samen bij FC Twente.

"Hakim kan de absolute top halen, maar of hij ook een absolute topspeler wordt, zoals de spelers die genoemd worden, moeten we afwachten", vertelde Schreuder tegen Metro. Ziyech wordt genoemd in een rijtje met Johan Cruijff, Luc Nilis en Zinédine Zidane.

"Hij is in ieder geval van het niveau Nacer Chadli en Dušan Tadić en kijk nu eens waar die jongens spelen. Ik denk zelfs dat Hakim beter is. Hakim stond er namelijk meteen, terwijl Nacer en Dušan een jaar nodig hadden om te wennen bij Twente. Alleen moet hij wel aan zijn fysiek werken, maar als je in een competitie speelt met meer weerstand, gaat dat bijna vanzelf."

Schreuder denkt dat de Twente-speler volgend seizoen naar een buitenlandse suptopper gaat. "Hakim weet heel goed wat hij wil. Een club moet een plan met hem hebben. In de winterstop heb ik geprobeerd hem naar Hoffenheim te halen, maar daar voelde hij niet veel voor. Ook wel begrijpelijk, want wij draaien ook niet lekker."

Liefhebber

Ziyech is volgens Schreuder een pure liefhebber. "Hij staat als eerste op het trainingsveld en gaat er als laatste weer af. Denk je dat het toeval is dat hij zo vaak scoort uit een vrije trap? Daar traint hij iedere dag op, zoals Pierre van Hooijdonk dat ook deed bij Feyenoord. Hij focust zich puur op het voetbal, alle onrust bij Twente heeft geen invloed op hem. Dat laat hij iedere week zien en dat kenmerkt een echte topper."