West-Indies na sensationeel slot wereldkampioen cricket T20

Boris (borisz)

Een sensationele slotfase van de finale van het wereldkampioenschap cricket Twenty20. Vier zessen van West-Indies in het slot van de wedstrijd bezorgde het team van tien soevereine staten en vijf afhankelijke territoria in Caraïben de wereldtitel. 

De Engelsen gingen als eerste eerst en bleken de grootste moeite te hebben met spinner Samuel Badree. Hij pakte snel twee wickets. Mede aan de hand van Joe Root (54 runs) en Jos Buttler (36 runs) kwam het team alsnog tot een score van 155 runs. Een opgave die voor West Indies in principe niet onoverkomelijk is. 

De West-Indies waren echter ook snel een paar man kwijt. Na 2,3 overs mochten er al drie man zitten inclusief superster Chris Gayle. Door uitstekend batten van Marlon Samuels (85 not out) bleef het lang spannend. Engeland leek op de goede weg. West Indies had nog 27 runs nodig met twaalf ballen en met zes ballen te gaan moesten er nog negentien runs gemaakt worden. 

In de laatste over wist Carlos Brathwaite zichzelf te kronen tot held van de Caraïben. Hij sloeg de eerste vier ballen van bowler Ben Stokes rechtstreeks het veld uit en bezorgde daarmee zijn land, na 2012, de tweede wereldtitel.

Samenvatting Engeland - West Indies (Bron: YouTube/ICC)