Michelin vliegt halsoverkop nieuwe MotoGP-banden in

heywoodu

Bandenfabrikant Michelin vliegt halsoverkop een hele vracht nieuwe banden in voor de Grand Prix van Argentinië zondagavond (Nederlandse tijd). Tijdens de vierde vrije training op het circuit van Termas de Rio Hondo ging het zaterdag flink fout met een band van Scott Redding: het ding explodeerde, waarna de Brit een val nog net kon voorkomen.

Het gevolg was dat de training vanwege een onveilige situatie met een rode vlag stilgelegd werd, terwijl haastig overlegd werd over wat te doen. De kwalificatie werd alsnog gewoon gereden op de normale banden, maar Michelin heeft nu besloten om achterbanden van beide gebruikte compounds voor de race uit veiligheidsoverwegingen terug te trekken.

In plaats daarvan wordt een nieuwe, 'speciale' achterband ingevlogen. Omdat men hier nog niet op gereden heeft krijgen de MotoGP-coureurs zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd een extra half uur training om de machines aan te passen aan de nieuwe banden. 

Het kan in Argentinië sowieso een tumultueze dag worden zondag. Er is een realistische kans op flinke regenbuien, wat dit weekeinde tijdens de diverse sessies nog niet gebeurd is. De Moto3 begint om 18.00 uur Nederlandse tijd, de Moto2 om 19.20 uur en de MotoGP om 21.00 uur. Alle drie races zullen live op Eurosport te zien zijn.