Ferrari verbetert motor voor Grand Prix van Spanje

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari zal de motor die het gebruikt voor de Grand Prix van Spanje verbeteren. De Italianen zullen een of meer van hun negen beschikbare tokens inzetten om de verbrandingsmotor en de elektronica verder te verbeteren. Zo kan onder meer het Energy Recovery System beter en sneller opgeladen worden.

Ferrari spendeerde deze winter al 23 van de 32 beschikbare tokens om de motor op het niveau van die van Mercedes te krijgen, maar slaagde hier nog niet volledig in. Gezien de problemen van Kimi Räikkönen in Australië werd gesuggereerd dat de problemen bij de turbo lagen, maar de Italianen zijn ervan overtuigd dat er op andere gebieden veel meer te winnen is. Door te sleutelen aan de verbrandingsmotor kan er volgens het Italiaanse merk meer gehaald worden uit de nieuwe brandstof die Shell samengesteld heeft en ook de electronica kan nog iets verbeterd worden. Het doel is om meer uitlaatgassen voor de turbo beschikbaar te krijgen, zodat het aantal pk's omhoog gaat.

In Australië viel het concurrent Mercedes al op dat Ferrari aan het einde van de rechte stukken niet voldoende energie meer kon gebruiken. Door meer hete gassen voor de turbo beschikbaar te hebben kan onder meer het Energy Recovery System beter opgeladen worden. Dit systeem is voor een rondje wel volledig beschikbaar bij de Italianen, maar het gebrek aan oplaadmogelijkheden komt in de race wel tot uitdrukking.

Ferrari verbetert motor voor Grand Prix van Spanje (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Ferrari verbetert motor voor Grand Prix van Spanje (Pro Shots/Zuma Sports Wire)