Chelsea brengt Aston Villa verder in de problemen

Redactie

Chelsea heeft goede zaken gedaan in de strijd om een Europa League-ticket door Aston Villa te verslaan. Guus Hiddink zag Alexander Pato bovendien debuteren met een doelpunt. Het werd 0-4. 

De Blues deelden vanaf de beginfase de lakens uit op bezoek bij de hekkensluiter uit Birmingham. Het team van Hiddink zocht de aanval en kwam via Pedro na twaalf minuten voetballen bijna op voorsprong. De inzet van de Spanjaard was echter te hoog gemikt, waardoor de bezoekers nog even moesten wachten met juichen.

Een kwartier later was het zo ver. César Azpilicueta gaf een prima voorzet die door Ruben Loftus-Cheek alleen maar hoefde te worden binnengetikt: 0-1. Vlak voor het einde van het eerste bedrijf besloot Aly Cissokho Chelsea-debutant Pato naar de grond te werken in het strafschopgebied. De Braziliaan nam vervolgens zelf de toegekende strafschop en rondde koelbloedig af: 0-2.

Na de theepauze gingen de Londenaren verder met scoren. Direct na rust maakte Pedro de derde goal voor het team van Hiddink. De oud-speler van Barcelona zorgde er na krap een uur ook voor dat de 0-4 op het scorebord verscheen.

Het arme Villa voetbalde inspiratieloos naar het einde toe, terwijl Chelsea nog probeerde een doelpuntje mee te pikken in de jacht naar een Europees ticket. De vijfde goal viel niet meer, maar de thuisclub zag Alan Hutton nog wel het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele prent had gepakt van de wedstrijd.