Van der Mark kan topstart niet bekronen

heywoodu

Michael van der Mark is er niet in geslaagd zijn teleurstellende kwalificatie in de World Superbike in Aragón weg te poetsen. De Nederlandse Honda-rijder ging daarin zaterdagochtend onderuit en moest vanaf plek elf starten in de eerste race. 

De start ging prima voor Van der Mark, die al na één bocht op de achtste plek lag. Niet veel later had hij zelfs de zesde plek al in handen en dus zag het er goed uit voor hem. Voorin verzilverde Tom Sykes zijn poleposition door de leiding te pakken, terwijl alleen Sylvain Guintoli hem kon volgen. 

Het duo sloeg een gat naar Jonathan Rea, Chaz Davies, Davide Guigliano en Van der Mark, die de aansluiting wist te vinden. Na een paar ronden ging het echter fout voor de Nederlander. Hij schoof onderuit en zijn race was voorbij.

Voorin de race maakte Davies zich los van de rest van de groep, waarna hij naar koploper Sykes toereed - Guintoli begon inmiddels al terug te vallen. Het duurde niet lang voor Davies met zijn Ducati de aansluiting vond, de Kawasaki-coureur inhaalde en een beslissend gat sloeg. Sykes kreeg vervolgens nog gezelschap van teamgenoot Rea, die hem in een rechtstreeks duel aftroefde voor de tweede plek. 

Zondag om 13.00 uur staat de tweede race in Aragón op het programma.