Van der Mark ontsnapt aan drama in kwalificatie World Superbike

heywoodu

Michael van der Mark is tijdens de kwalificatie voor de World Superbike in Aragón ontsnapt aan een ernstig ongeval. De Nederlander ging in de Superpole onderuit, waarna teamgenoot Nicky Hayden hem maar net kon ontwijken.

Tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag en die op zaterdag zat Van der Mark er telkens erg goed bij: de Honda-rijder zette drie keer de derde tijd neer. In Superpole 2, waarin de top-12 van de startopstelling bepaald wordt, kwam hij niet echt lekker op gang. Met een paar minuten te gaan kwam iedereen naar buiten om de snelste tijden te verbeteren en Van der Mark leek ook bezig aan een uitstekende ronde.

Halverwege ging het echter fout. Hij ging onderuit, schoof richting het midden van de baan en zag Hayden nog maar net langszij scheren. Van der Mark probeerde nog wel zijn ronde af te maken, maar de finishvlag was al gevallen en dus moest hij genoegen nemen met de elfde plek. 

De poleposition was voor Tom Sykes op zijn Kawasaki. Hij troefde Sylvain Guintoli af, die zich met een plek in de top-2 van Superpole 1 naar de beslissende fase had weten te rijden. Alex Lowes completeert de eerste startrij, terwijl Chaz Davies vanaf plek vier start. Dat was teleurstellend voor de Welshman, die op zijn Ducati twee van de drie trainingen domineerde. 

Later op zaterdag, vanaf 12.55 uur, is de eerste race in Aragón live te zien op Eurosport. Zondag staat om dezelfde tijd de tweede race op het programma.