5000 kilo cocaïne verstopt tussen ananassen

Redactie

De douane heeft maandag in de Antwerpse haven een partij van bijna 5000 kilo cocaïne aangetroffen die vermoedelijk bestemd was voor Nederland. De politie hield dinsdag in Drimmelen en Breda, twee mannen aan (33 en 51 jaar). De cocaïne heeft een straatwaarde van 150 miljoen euro. De drugs zaten in een container met ananassen.

Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid bleek uit de papieren dat de container vermoedelijk Nederland als bestemming had. Daarop is de Nederlandse politie ingeschakeld. De drugs zijn uit de container gehaald en de container is teruggezet in afwachting van de transporteur. Dinsdag is de container opgehaald en vervoerd naar een loods in Drimmelen, waar een man is aangehouden. Een tweede verdachte werd even later aangehouden in Breda.

De politie sluit niet uit dat op de vangst van deze grote partij "een reactie" kan komen. Volgens de politie is in de liquidatie-onderzoeken van de afgelopen jaren gebleken dat iemand slachtoffer kan worden als een criminele organisatie een grote partij drugs kwijtraakt. "De organisatie houdt binnen hun kringen daar iemand voor verantwoordelijk." Daarom roept de recherche getuigen op, die kennis hadden van dit transport, zich te melden bij de politie.

5000 kilo cocaïne verstopt tussen ananassen
5000 kilo cocaïne verstopt tussen ananassen (Foto: ANP)