OKT tafeltennissers weg uit Turkije uit angst voor terroristen

heywoodu

Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de Europese tafeltennissers wordt niet langer in Istanbul gehouden. Turkije heeft te maken met alsmaar meer aanslagen, waaronder in Istanbul en hoofdstad Ankara. Het toernooi zou van 6 tot en met 10 april gehouden worden, maar de Europese tafeltennisbond ETTU heeft besloten om het te verhuizen naar het Zweedse Halmstad. 

De data worden iets opgeschoven: Europa's nog niet geplaatste tafeltennissers kunnen van 12 tot en met 16 april strijden om de olympische tickets. Voor Nederland zullen Li Jie en Britt Eerland er de strijd aangaan met de rest; Li Jiao heeft zich al geplaatst. 

"Met tegenzin hebben we dit besluit moeten nemen, in samenspraak met de ITTF (de wereldtafeltennisbond, red.)", zegt de Nederlandse ETTU-president Ronald Kramer. "Gezien de huidige omstandigheden hebben veel bonden, trainers en spelers ons laten weten er geen goed gevoel bij te hebben om nu naar Istanbul te reizen. Daarnaast twijfelden we of we van onze Turkse collega's wel konden verlangen om zich volledig te blijven focussen op het organiseren van het OKT."

Eerder besloot de wereldcurlingbond al om het WK voor junioren te verplaatsen van het Oost-Turkse Erzurum naar de Deense hoofdstad Kopenhagen.