"Baku zal 's werelds snelste stratencircuit worden"

Nattekat

Formule 1 circuit-ontwerper Hermann Tilke claimt dat het door hem ontworpen stratencircuit in Baku het snelste ter wereld zal worden. De smalle straten door het historische centrum van Baku zal komende zomer het decor vormen van de Grand Prix van Europa.

De huisarchitect van de Formule 1 zei: "Er is geen andere baan als het Baku City Circuit. Het zal één van de meest uitdagende banen op de kalender worden. Het is natuurlijk niet te vergelijken met permanente circuits omdat het een stratencircuit is. Maar ook vergeleken met andere stratencircuits is Baku uniek. Het staat boven de rest door vele factoren. Het zal het snelste stratencircuit zijn, de straten zijn ook enorm smal en dat is precies wat het aantrekkelijk maakt."

Momenteel is er begonnen aan de voorbereidingen voor het asfalteren van de wegen langs de oude stadsmuren. Tilke heeft er dan ook vertrouwen in dat het circuit op tijd af zal komen. "Het volledige team zal tot het laatste minuut blijven werken, en ondanks de problemen lopen we precies op schema."