Xbox One-systeemupdate maart: 360-games kopen en meer

Wouter (2dope)

De meest recente systeemupdate voor Xbox One, die begin deze maand al beschikbaar was voor preview-leden, is sinds gisteren voor iedereen beschikbaar. Een belangrijke feature is de mogelijkheid om backward compatible-titels van Xbox 360 te kopen in de store, op dezelde manier als Xbox One-games.

Naast het kunnen kopen van Xbox 360-games, voorziet de update in nog een aantal andere, nieuwe features. Zo is er een speciale update voor het instellen van de precisie van de Xbox Elite Controller. Je kunt nu tot in detail de nauwkeurigheid van de analoge sticks instellen.

Verder nieuw in de update is de verbetering van de Xbox Accessories app in Windows 10. Deze app beschikt nu over allerlei aanvullende informatie over je console en je controller, zoals huidige firmware-versie, batterijstatus en andere details over de controller.

Tenslotte is er nog de Party Chat in Twitch-uitzendingen, een wens die veelvuldig vanuit de community werd geuit. Het gaat om de mogelijkheid om tijdens een Twitch broadcast en terwijl je in een party zit, iedereen binnen de party mee te laten praten.