1,5 miljoen kijkers voor comeback van Idols

Redactie

De eerste aflevering van Idols dit seizoen heeft woensdag op RTL 5 ruim 1,5 miljoen kijkers getrokken. De talentenjacht eindigde op een derde stek in de dagrangschikking van de Stichting KijkOnderzoek. Volgens een woordvoerster van RTL5 is Idols het best bekeken programma van de zender sinds 2006.

Het NOS Journaal van 20.00 uur was het best bekeken programma met meer dan 2,6 miljoen kijkers. Op plaats twee eindigde Wild Japan met 1.589.000 kijkers, 41.000 meer dan Idols. Ook De Wereld Draait Door en Goede Tijden Slechte Tijden slechtten de barrière van 1,5 miljoen kijkers.

Idols keerde woensdag terug op televisie na acht jaar afwezigheid. De compleet nieuw jury bestaat uit Martijn Krabbé, Jamai Loman, Eva Simons en Ronald Molendijk. In de eerste uitzending zongen de kandidaten de jury toe vanaf de beruchte stip.

De allereerste aflevering van Idols in het eerste seizoen van 2002 trok 1,45 miljoen kijkers. De finale op RTL4 trok destijds 4,7 miljoen kijkers. Vijf miljoen kijkers stemden af op het slot van de finale-uitzending en zagen Jamai Loman winnen van Jim Bakkum.

1,5 miljoen kijkers voor comeback van Idols
1,5 miljoen kijkers voor comeback van Idols (Foto: BuzzE)