Aangespoeld wrakstuk waarschijnlijk van MH370

Redactie

Stukken metaal die in december werden gevonden aan de kust van Mozambique, blijken zeer waarschijnlijk afkomstig van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die twee jaar geleden verdween met 239 mensen aan boord. Australische onderzoekers hebben die conclusie getrokken. De Australische minister van Transport Darren Chester maakte de conclusie donderdag bekend.

Van het verdwenen vliegtuig, dat vluchtnummer MH370 had, is nauwelijks iets teruggevonden. Wel spoelde vorig jaar in juli een eerste wrakstuk aan op het Franse eiland Réunion, in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar. De Boeing was in Kuala Lumpur opgestegen en had Peking als bestemming. Nog altijd is onbekend wat er met het vliegtuig is gebeurd. De brokstukken zijn wel duidelijke aanwijzingen dat het in zee is gestort, maar hoe dat kwam is een mysterie.

Een Zuid-Afrikaanse jongen die in Mozambique met vakantie was, had een brokstuk dat nu is onderzocht meegenomen als souvenir. Pas later bedachten hij en zijn familie dat de vondst mogelijk belangrijk was. Volgens de Australische minister komen twee onderzochte wrakstukken die in Mozambique opdoken "in overeenstemming met panelen van een Boeing 777".

De zoektocht met schepen op de Indische Oceaan naar meer resten van het vliegtuig is nog steeds gaande.

Aangespoeld wrakstuk waarschijnlijk van MH370
Aangespoeld wrakstuk waarschijnlijk van MH370 (Foto: ANP)