Verstappen over openingsrace

heywoodu

Max Verstappen is niet bepaald blij met het verloop van de eerste race van het formule 1-seizoen. De Nederlander van Toro Rosso sloot de Grand Prix van Australië zondag af als tiende, terwijl hij van de vijfde startplek was vertrokken.

"De start ging goed, de eerste stint ging goed..daar heb ik niks over te klagen. Daarna ging echter alles mis", vatte Verstappen de race samen. De tweede pitstop liep in het honderd voor de Nederlander en door het matige optreden van het team daar viel hij meerdere plekken terug. "Carlos ging ineens eerder dan ik naar binnen, dat was een misverstand", klonk het politiek correct. "Toen ik naar binnen kwam stonden de banden nog niet klaar en alles en van daaruit was het allemaal heel lastig."

Zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz, waar Verstappen rondenlang achter reed, kreeg via de boordradio te horen dat hij haast moest maken met het inhalen van Jolyon Palmer of anders zijn plek aan Verstappen af moest staan. "Ja, ik was de hele race sneller dan Carlos. Dat is ook tegen hem gezegd, maar daar is niks mee gedaan, dus ik weet genoeg." De Nederlander eindigde de race dus op plek tien en dat betekent dat hij één punt bij mag schrijven. "Dat puntje maakt me echt geen zak uit", aldus zijn duidelijke reactie.