Doden aanslag Istanbul uit VS en Israël

Redactie

Twee van de vier dodelijke slachtoffers van de aanslag zaterdag in Istanbul komen uit de Verenigde Staten. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis laten weten. De andere twee kwamen uit Israël. Ook kwam de dader zelf om het leven.

Bij de zelfmoordaanslag raakten 36 mensen gewond. Volgens Turkse media zijn dat behalve Turken ook mensen uit Ierland, Israël, IJsland, Duitsland, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten. Duitsland heeft inmiddels ingezetenen die in Istanbul zijn opgeroepen in hun hotel te blijven.

De explosie vond plaats in de bekende winkelstraat Istiklal, in het centrum van de stad. De straat is een brede boulevard waar veel toeristen gaan winkelen. Ook zijn er consulaten, restaurants en cafés in de straat gevestigd.

Het was de vierde keer dit jaar dat er een aanslag in Turkije werd gepleegd. De aanslag is nog niet opgeëist, maar vergelijkbare recente aanslagen werden gepleegd door de TAK, een groep die zich van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK heeft afgesplitst.

Doden aanslag Istanbul komen uit VS en Israël
Doden aanslag Istanbul komen uit VS en Israël (Foto: ANP)