Leicester City dankt Mahrez tegen Crystal Palace

Redactie

Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Het zijn twee namen om te onthouden. Over tien jaar misschien wel memorabele namen. De twee maakten ook zaterdag weer het verschil. Mahrez scoorde de enige treffer van de wedstrijd, op assist van Vardy. Het werd 0-1. 

Leicester City presteert nog altijd uitstekend in dit seizoen. De - inmiddels niet meer verrassende - koploper moest het op bezoek bij Crystal Palace toch maar weer gaan bewijzen. In Londen slaagden de mannen van manager Claudio Ranieri andermaal om de drie punten veilig te stellen.

De enige treffer van de middag kwam op de naam van Mahrez te staan. Aangever was Vardy. Het is een tandem, die twee. De één de aangever, de ander de afmaker. En dat vice versa. Met zijn verbluffende linker kon Mahrez uiteindelijk Palace-goalie Wayne Hennessey verschalken: 0-1.

Het is niet zo dat de thuisploeg kansloos was tegen de koploper, maar feit is dat het prima staat op alle linies. De visie van Ranieri heeft z'n uitwerking op het veld en dat wordt wekelijks tentoongesteld door Leicester. De 0-1 bleef staan en daardoor is Leicester een stapje dichter bij het wonder van de Premier League.

Wel was Palace er nog dicht bij, want Delaney raakte vlak voor tijd nog het houtwerk. Een kampioen in de dop zit het vaak net even wél mee.