Arsenal eenvoudig langs Everton, maar verliest Özil

Redactie

Arsenal had zaterdag geen kind aan Everton. De 0-2 einduitslag was een magere afspiegeling van eenvoudige overwinning van Arsène Wenger en zijn manschappen.

De Gunners kenden zaterdagmiddag een vliegende start. Na een paar mooie bewegingen kon Danny Welbeck zich losmaken van zijn bewakers, waarna zijn schot uiteenspatte op de paal in de derde minuut van de wedstrijd. Vier minuten later was het wel raak toen Alexis Sánchez met een fraaie beweging Welbeck alsnog kon laten scoren: 0-1.

Via Muhamed Besic werden de Toffees nog wel gevaarlijk, maar de pogingen van de Bosnier konden doelman David Ospina te verrassen. Toch bleven de bezoekers uit Londen de betere kansen creëren in Liverpool.

Héctor Bellerín stelde, na een verdedigende fout op het middenveld van Everton, Alex Iwobi op de counter in staat om vlak voor rust de beslissende goal binnen te schieten: 0-2. De thuisploeg zocht vervolgens met een fluitconcert van de fans de kleedkamer op na het fluitsignaal van de scheidsrechter na 45 minuten voetballen.

In 70e minuut leek Phil Jagielka de gastheren terug te brengen in de wedstrijd, maar de centrale verdediger zag zijn kopbal na een corner rakelings langs de paal vliegen. Ruim vijf minuten voor het einde leek Olivier Giroud ook nog eens de 0-3 te maken, maar diens doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding. Behalve de makkelijke overwinning, zag Arsenal na 74 minuten wel Mesut Özil afhaken met een blessure.