1-2-3'tje voor Franse reuzenslalommers, eindelijk zege Fanara

heywoodu

De laatste reuzenslalom van het World Cup-seizoen bij de mannen is gewonnen door de Fransman Thomas Fanara. De bijna 35-jarige Fransman boekte zo eindelijk zijn eerste overwinning op het hoogste niveau, nadat hij al tien keer het podium haalde. 

De eerste run zorgde voor een dubbele Franse leiding. Mathieu Faivre was de snelste en pakte een voorsprong van 0,20 seconden op Alexis Pinturault. Alleen de Italiaan Florian Eisath nestelde zich op 0,47 seconden van Faivre tussen het Franse geweld, want Fanara nam met 0,56 seconden achterstand de vierde plek in beslag.

In de tweede run werkte World Cup-winnaar Marcel Hirscher zich op van de zevende naar de vijfde plek, waarna het niet veel later de beurt was aan Fanara. Hij noteerde de snelste tijd en zag Eisath vervolgens plekken inleveren. Pinturault was goed onderweg, maar kwam 0,02 seconden tekort om zijn landgenoot van de eerste plek te stoten. Faivre hield de leiding niet vast en gaf 0,14 seconden toe, maar kon met plek drie toch zijn tweede podiumplek van zijn carrière vieren. 

Hirscher had de eindzege in de World Cup op de reuzenslalom voor de wedstrijd al binnen.