Microsoft nodigt erotische danseressen uit

Pheno

Iemand bij Microsoft mag schoorvoetend naar het kantoor van zijn baas Phil Spencer gaan om zijn ontslag aan te horen, want het bedrijf is in een slecht daglicht gesteld door de keuze om erotische danseressen op een feest van Microsoft rondom de Game Developers Converence te regelen.

De aanwezigen waren op Twitter aanwezig om hun ongenoegen te uiten dat iemand bij Microsoft het blijkbaar nodig vindt om een paar pitspoezen uitgedost als schoolmeisjes uit te nodigen op een feest. Het is natuurlijk wel hypocriet om diezelfde dag eerst een lunch te organiseren met als thema 'vrouwen in de games-industrie' om daarna in de avond erotische danseressen in te huren.

Phil Spencer heeft gereageerd met een excuus. Volgens hem is dit niet volgens de normen en waarden bij Microsoft. Dit was fout en wordt niet getolereerd volgens hem, maar wie er op zoek mag naar een nieuwe baan of voortaan de toiletten bij Microsoft mag poetsen is nog niet bekend. Hij belooft beterschap in de toekomst en zal persoonlijk voor zorgen dat Microsoft ook naar buiten laat blijken dat ze er voor iedereen zijn.

Erotische danseres @ GDC 2016