Amerikaanse versie The Passion op Netflix

Redactie

Netflix gaat de Amerikaanse versie van The Passion wereldwijd distribueren. Dit meldt Deadline.

Fox zendt het twee uur durende Bijbelse spektakel zondagavond vanuit New Orleans live uit in de Verenigde Staten. De uitzending is op dinsdag 22 maart internationaal beschikbaar op Netflix, maar nog niet in Nederland, waar de EO en de KRO op donderdag 24 maart een eigen Passion organiseren in Amersfoort.

In Nederland is de Amerikaanse Passion daarom vanaf vrijdag 25 maart beschikbaar op Netflix. De Nederlandse producent Jacco Doornbos van Eye2Eye Media en regisseur David Grifhorst zijn nauw bij de Amerikaanse productie betrokken.

Acteur Tyler Perry neemt de rol van verteller op zich. Jencarlos Canela speelt de rol van Jezus. Chris Daughtry is Judas. Prince Royce speelt de rol van Petrus, Seal is Pontius Pilatus en Trisha Yearwood speelt Maria, de moeder van Jezus.

Het is de eerste keer dat Amerika een eigen Passion heeft. Nederland is intussen toe aan de zesde editie. Eerdere edities van The Passion werden gehouden in Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Enschede. Tijdens de live-uitzending zal de gebruikelijke processie worden gehouden, waarbij ruim duizend deelnemers met het verlichte kruis naar het hoofdpodium lopen.

Amerikaanse versie The Passion op Netflix
Amerikaanse versie The Passion op Netflix (Foto: BuzzE)